Roskilde Cykel Motion

En ny 'Verdensmester'

 
Kære Alle;

Jeg fik nedenstående nyhed på mail fra Jørgen Nielsen.

Til de mange nye medlemmer, der måske ikke kender Jørgen, så er han et mangeårigt medlem af RCM - 8 år som formand, og Æresmedlem af klubben. Jørgen opholder sig i vinterhalvåret i Australien sammen med sin kæreste Theresa.
Jørgen kommer snart hjem til Danmark igen, og han er tilmeldt både Hallandsåsen og Sommerturen til Weserbergland.

Se Jørgens Rytterprofil
klik her
Jørgen er Æresmedlem af RCM
klik her

mvh
/SvErik


---------------------------------------------------------------------------------------------------

“At gøre det umulige muligt”

Eller hvordan man sætter en verdensrekord.

Undertegnede, forhenværende formand og parcellist, Jørgen Nielsen, (nuværende bagmand og harcellist) har sat den uofficielle timerekord for ryttere med Parkinson.

Det kom sig af, at jeg en dag sad og surfede på nettet. Jeg faldt over en 100 årig franskmand, som havde sat timerekorden for ryttere over 100 år. Han havde tilbagelagt godt 24 kilometer på en time. Rimeligt godt gået af en ældre herre født før 1. Verdenskrig. Og chancerne, for at den bliver slået lige med det samme, er nok ikke så store.

Min første tanke var. “Hvis han kan sætte en rekord, så kan jeg også!”
Min anden tanke var: “ En rekord for ryttere over 60 år? Nej den går ikke. Der er masser af ryttere over 60, der kører stærkere end mig.”
Min tredje tanke var: “Men en rekord for ryttere med Parkinson!?”

Yes!

Og nu har jeg gjort det. Starten gik fredag den 1-2-2013 kl. 6.35 på den åbne cykelbane i Darwin. Og en time og 34,630 km senere var mine lidelser forbi. 

Det lyder jo meget enkelt. Men det er hårdt.

At sidde i den samme stilling og køre så stærkt, at hvert et tråd er tæt på det maksimale, det er hårdt. Og ensformigt. Der går tre omgange på en kilometer, så 34 km er over 100 omgange. Alt er under kraftig belastning. Man er øm over hele kroppen. Man vil gerne have det overstået i en fart. På den anden side vil man gerne have tiden til at gå så langsomt som muligt, så man kan køre så langt som muligt. Et skisma der er helt specielt for timerekorden.

 Jeg kørte cirka halvdelen af strækningen med krampe eller  spasme i mit højre ben. Det gør det noget besværligt at  holde tempo. Jeg vil tro, at mit højre ben kun træder med  cirka 75% af den kraft som mit venstre ben yder, når disse  spasmer står på. 

 Cirka midtvejs var krampen så slem, at jeg måtte have  foden ud af pedalen og ryste den, mens jeg trådte videre  med  venstre ben. Farten faldt naturligvis til omkring 25  km/t. Det kan jeg “takke” Parkinson for. Men da det netop  er  en rekord for os, der har denne sygdom, så skal jeg ikke  beklage mig. 

 Overskriften hentyder naturligvis til Jørgen Leths film “Den  Umulige Time” om Ole Ritters forsøg på at generobre  timerekorden fra Eddy Merckx. Dejlig film.

 For eventuelle cykelintereserede kan jeg oplyse, at rekorden blev kørt på min gode gamle Principia RSL fra 1996, en alu ramme fra før kulfeberen (undskyld, kulfiberen blev opfundet). En god landevejscykel men ikke det rigtige valg, hvis det skal være let, aerodynamisk og moderne.

Ingen fantomdragt eller dråbehjelm, ingen tristyr eller pladehjul. Ej heller dopet!! Jeg havde i den almindelige forvirring sågar glemt at tage mine morgenpiller. Alt i alt kan man sige, at der skulle være plads til en del tekniske forbedringer udover den “motor”, som jeg selv må forbedre gennem min intervaltræning.

Alt i alt kan man sige, at der skulle være plads til en del tekniske forbedringer udover den “motor”, som jeg selv må forbedre gennem min intervaltræning.

Theresa, min australske kæreste, var det eneste vidne til begivenheden. Og hun er ikke UCI kommisær! Tidtagningen foregik med almindeligt armbåndsur og min cykelcomputer. Så rekorden er og bliver uofficiel.

Moralen af historien kunne være: "Sæt din egen timerekord og vær stolt af den"Det er jeg.

Held og lykke
Jørgen Nielsen

P.S. I dag fredag den 8/2 forbedrede jeg rekorden til 35,350 km på trods af en kraftig blæst den sidste halve time.

Opdateret af SvErik Andersen den 09-02-2013 09:36:00 | Læst 2004 gange | Link
Brugernavn:
Adgangskode:
Automatisk logon

Der er ingen aktuelle nyheder

Vis alle...
Copyright © 2010 - Roskilde Cykel Motion | Rørmosen 37 | 4000 Roskilde | info@rc-m.dk