Roskilde Cykel Motion

Livet i en cykelklub.

Dette handler om hvordan tingene bør være.
Alt baseret på mange tusinde kilometers
kørsel på cykel.
Alt rigtigt, godt og velment.

Men hvordan er virkeligheden for det nye klubmedlem ? Den kan være som beskrevet nedenfor, men lad dig ikke skræmme ‐ der er som regel en forklaring.

1. Du ligger bagest i feltet og har nok at gøre med at følge med. Ruten er bakket og på en lidt længere stigning mister du kontakten. Du har enten ikke luft til at råbe eller er nervøs for at gøre opmærksom på dig selv ‐ så du holder kæft. På toppen er der allerede et pænt stykke til feltet, og på næste bakketop kan du ikke længere se „kammeraterne".

Du var ved en fejltagelse kommet med A‐holdet, som er stivnakkede og derfor ikke ser, hvad der sker bagude. Desuden har de så travlt, at der ikke er tid til at vente på folk, som ikke kan holde tempoet. De venter kun på de, der ikke behøver det.

2. Du ligger forrest og trækker godt igennem. Du fornemmer, at det går rigtigt godt. I dag skal de ikke „sætte" dig. Pludselig lyder råbet „Hold igen" og det bliver måske efterfulgt af en rytter, der kører op på siden af dig og forklarer, at du jo nok kan forstå, at tempoet var for højt.

I dag var du kommet med B‐holdet sammen med et gammelt klubmedlem, som egentlig burde være med C‐holdet. Ham bliver der selvfølgelig taget hensyn til.

3. Du ligger midt i feltet og gør dit bedste for at holde tempoet og afstanden til den forankørende og sidemanden. Det kræver tilvænning og meget koncentration i begyndelsen. Pludselig skriger og råber rytteren bag dig en masse ord, som gør det klart for dig, at du bl.a. er en stor idiot ‐ for satan.

Du har slået et lille slag og derved skabt en farlig situation for dem bagved. Det var måske ikke så farligt, men ham bagved blev bange og den angst skulle ud. Lær af det, men husk at I er lige gode venner alligevel.

4. Du kommer stolt til Torvet med nymonteret og dyrt udstyr. Ingen reaktioner. Lidt efter kommer et gammelt klubmedlem med det samme udstyr og straks er der sammenstimlen og interesserede spørgsmål.

Tja ‐ der er en usynlig hakkeorden. Du er nederst og det gamle klubmedlem højere oppe i hierakiet.

Der kunne være flere situationer, når du har været medlem i nogle uger, kan du selv tilføje dem. Det vigtigste er, at du ikke lader dig skræmme væk. Vi er nok individualister (en smuk betegnelse for egoister på cykel), men vi kan også li’ at køre på cykel sammen. Hold ud ‐ det er skide skægt!

Opdateret af Morten Lassen den 24-11-2010 15:15:18 | Link
Copyright © 2010 - Roskilde Cykel Motion | Rørmosen 37 | 4000 Roskilde | info@rc-m.dk